Σελίδες

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 2006 η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Κανονισμό ζάχαρης, ήταν στα πλαίσια της αντιαγροτικής αναθεώρησης της ΚΑΠ και της μείωσης των δαπανών για την γεωργία.
 Όπως είναι γνωστό με την εφαρμογή του νέου κανονισμού για την ζάχαρη και τα τεύτλα, πού αποφάσισε το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., οδηγηθήκαμε στη συρρίκνωση και τελικά στην εγκατάλειψη μιας ακόμα δυναμικής καλλιέργειας με άμεσες αρνητικές συνέπειες για τους τευτλοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ζάχαρης του νομού Ημαθίας. Σήμερα εκβιαστικά βάζουν το δίλημμα ή πώληση ή κλείσιμο του εργοστασίου.
Κανένα μνημόνιο, Καμία Τρόικα δεν το επιβάλλει.
Είναι μία τραγική συνέπεια της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. στα πλαίσια της αναθεωρημένης ΚΑΠ, με την οποία συμφώνησαν και εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψουν τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν αγρότες κ εργαζόμενους, προσποιούνταν ότι διαφωνούν, αλλά η διαφωνία τους περιοριζόταν μόνο στον τρόπο υλοποίησης αυτών των στόχων, πού πρότειναν να είναι ηπιότερος για να αποφευχθούν κοινωνικές εκρήξεις.
Οι ευρωβουλευτές του Κ.Κ.Ε. , υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αγροτών στον τομέα της ζάχαρης, καταψήφισαν και τις δύο εκθέσεις της Κομισιόν.
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι, πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή, πού ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική, πού θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας περιορισμός στην τευτλοκαλλιέργια, πλήρης αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, για τη παραγωγή ποιοτικών και φτηνών αγροτικών προϊόντων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.