Σελίδες

Την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης παραδίδει στα χέρια των εργολάβων ο Μπουτάρης!

«Να ακυρωθεί τώρα η κατάπτυστη απόφαση Μπουτάρη» για την παράδοση της καθαριότητας της πόλης σε εργολάβους, ζητάει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ώρα που βρίσκονται στο "πόδι" χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, οι οποίες - όπως αποτυπώθηκε φανερά και στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και στην κυβερνητική τοποθέτηση - έχουν ήδη δρομολογηθεί, ανεξάρτητα από τους ελιγμούς στους οποίους προχωρά τις τελευταίες μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να εκτονώσει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργήσει η απόλυσή τους ιδιαίτερα στην καθαριότητα των δήμων.
Αυτήν την ώρα διάλεξε και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει το -ομολογημένο από καιρό- σχέδιό του να παραδώσει και την καθαριότητα της πόλης στους ιδιώτες - εργολάβους.
Προχώρησε, λοιπόν, χθες 24.6.2017, σε "Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Απευθείας Ανάθεση (!) Αποκομιδής των Αστικών Απορριμμάτων σε ιδιώτη ανάδοχο για 3 μέρες" με πρόσχημα πάντα την καθαριότητα της πόλης και με τιμή που εγγυάται σίγουρα και πλούσια κέρδη.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του την παραμονή της απεργίας των συμβασιούχων πως "κάποια στιγμή η καθαριότητα, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες, μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα". Αυτό που δεν λέει βέβαια είναι γιατί οι ιδιώτες θα εξασφαλίσουν "καλύτερη εξυπηρέτηση" και πόσο αυτό θα στοιχίζει μακροπρόθεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά (έστω κι αν προσωρινά, σε μια πρώτη φάση, πιθανώς εμφανίσουν ότι η επιβάρυνση είναι μικρότερη), αφού κριτήριο της "εξυπηρέτησης" θα είναι πάντα η κερδοφορία τους.
Δεν κρατιέται, ο Γ. Μπουτάρης! Γίνεται ο λαγός για την πλήρη ανοιχτή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας επικαλούμενος την ευταξία της πόλης και επιχειρώντας να εμφανιστεί ως δήθεν προστάτης των δημοτών και των εμπόρων.
Είναι όμως ο ίδιος και η διοίκησή του που εφτά χρόνια τώρα δεν έχει βελτιώσει στο παραμικρό την καθαριότητα της πόλης παρ’ όλο που μάζεψε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 300 εκ. ευρώ από τα δημοτικά τέλη.
Είναι, όμως, ο ίδιος και η διοίκησή του που εφτά χρόνια τώρα συνεχίζει όπως και οι προηγούμενοι να τσακίζει τους δημότες με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια που επιβάλλει.
Είναι ο ίδιος που εφτά χρόνια τώρα δεν έχει αφήσει δωρεάν ούτε μια υπηρεσία του δήμου για τα λαϊκά στρώματα της πόλης, από τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους ως τον πολιτισμό
Είναι ο ίδιος και η διοίκησή του που έχει ταράξει τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες στα επαγγελματικά χαράτσια και στα πρόστιμα.
Αυτός, λοιπόν, έρχεται τώρα να εμφανιστεί ως σωτήρας!
Καμιά αυταπάτη! Καμιά επανάπαυση!
Ο χώρος της καθαριότητας και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πολλά υποσχόμενο κλάδο "επενδύσεων" για μονοπωλιακούς ομίλους. Πολλοί είναι αυτοί που καραδοκούν για να απλώσουν τα χέρια τους, αφού στην προκειμένη περίπτωση "τα σκουπίδια είναι θησαυρός".
Αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως "γόρδιος δεσμός" στη σχέση εργασίας των συμβασιούχων, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να προωθηθούν σχέδια ιδιωτικοποίησης.
Τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης να δουν καθαρά το αντιλαϊκό σχέδιο του Γ. Μπουτάρη και τον ταξικό χαρακτήρα της συνολικής του πολιτικής που τους στοχοποιεί.
Να μην πέσουν στην παγίδα της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο για να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική!
Να σταθούν δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου στον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Να ακυρωθεί τώρα η κατάπτυστη απόφαση Μπουτάρη για την παράδοση της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης στους εργολάβους!
Να δώσει τώρα λύση η κυβέρνηση μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!».

πηγή 902.gr