Σελίδες

Οι περιπέτειες του ψηφίσματος για την «συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης»

«Όταν δεν θέλουμε να ζυμώσουμε, χίλια χρόνια κοσκινίζουμε»
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Αλευράς κατέθεσε στο Δήμο στις 29/08/2011 αίτημα για πρόταση ψηφίσματος για την «συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης».Το περιεχόμενο της αίτησης –πρότασης ο ίδιος σύμβουλος ανέπτυξε στο δημοτικό συμβούλιο της 30/8/2001.
Το θέμα μεταφέρθηκε ως τακτικό για τη επόμενη συνεδρίαση της 9/9/2011 .
Στη συνεδρίαση της 9/9/2001 αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα επεξεργαστεί τη πρόταση ψηφίσματος προκειμένου το κείμενο του ψηφίσματος να αντιπροσωπεύει και τις 4 παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.
Την 28/9/2011 όταν πανελλαδικά αλλά και τοπικά όπως π.χ. στη Βέροια οι «Υπάλληλοι του Δήμου κατέλαβαν το Δημαρχείο» , στη Αλεξάνδρεια τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να επεξεργαστούν !! το σχέδιο ψηφίσματος.









Κατά τη συνεδρίαση , εφικτή σύγκλιση διαφάνηκε μόνο ως προς το μισό μέρος του τετάρτου σκέλους του ψηφίσματος (να μην δεχτεί να σταματήσει η λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ, κτλ,) ενώ εμφανίστηκε διαφωνία ακόμη και ως προς το άλλο μισό (ούτε να παραδώσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες).
Το συγκλονιστικότερο όλων όμως ήταν η θέση και η στάση του εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης (ή του ΠΑΣΟΚ ; ) του κου Τ. Τασιόπουλου που έντεχνα ναρκοθέτησε τη συνεδρίαση αφού κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία έχυνε μαύρο δάκρυ για τους απολυμένους του 902….. .
Για τις πολιτικές που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση, στον εργασιακό μεσαίωνα ,στη εργασιακή εφεδρεία, και τελικά στις απολύσεις, ….«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Καστανίδης μίλησε για την εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ. Παράλληλα με αδιαφανείς διαδικασίες επιδοτούν προγράμματα για την ανεργία, και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες έμπειρους εργαζόμενους με τα πλέον ρατσιστικά κριτήρια (όριο ηλικίας, μορφωτικό επίπεδο κλπ).
Μετά το πρόγραμμα προσλήψεων εργαζομένων στο δημόσιο με 5μηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, η κυβέρνηση προωθεί τώρα και την «εργασιακή εφεδρεία», με σκοπό να αποδομήσει πλήρως την έννοια του κράτους και να καταργήσει κάθε μορφή μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Eτοιμάζονται να χαρίσουν 4 δις ευρώ σε ΜΚΟ-εταιρίες και δεν εξοφλούν με αυτά τα λεφτά, τους παρακρατηθέντες πόρους που χρωστάνε στους ΟΤΑ, ώστε να ισοσκελίσουν οι δήμοι, να κρατήσουν το προσωπικό τους, να προχωρήσουν σε κανονικές και νόμιμες προσλήψεις για να καλύψουν πραγματικά τα κενά τους και να προσφέρουν έργα στους δημότες, χωρίς να τους χαρατσώνουν!
Κρίμα γιατί οι δημοτικές παρατάξεις της Αλεξάνδρειας φαίνεται να κλωτσούν την ευκαιρία που είχαν, αρνούμενοι να πάρουν θέση και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση στον δήμο μας.
Η στάση τους αυτή ας τους συντροφεύει εσαεί..