Σελίδες

Αποξηλώνουν το εργοστάσιο Ζάχαρης Λάρισας.

Εντονη κινητικότητα και ένταση επικρατεί αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσης των μηχανημάτων του εργοστασίου.
Διαδικασία την οποία επιχείρησαν (τη Δευτέρα) να εμποδίσουν οι λίγοι εργαζόμενοι του πρώην ζαχαρουργείου με τη συνδρομή μελών του ΠΑΜΕ.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα, με μπροστάρηδες αυτή τη φορά στην κινητοποίηση τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής, που, όπως και οι εργαζόμενοι αλλά και φορείς της Θεσσαλίας, επιμένουν στην επαναλειτουργία του εργοστασίου και όχι στη διάλυσή του.
Στο μεταξύ, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «έγκλημα» τη συρρίκνωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ για το ίδιο θέμα κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής του κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου.
Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, η κ. Μανωλάκου επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
«Η κατάσταση στην ΕΒΖ είναι τραγική. Απαξιώνεται συνειδητά, για να δοθεί στους ιδιώτες, που προσέτρεξαν, αφού είναι φιλέτο που εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη. Ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για εισαγωγή ακριβότερης ζάχαρης, αφού η φετινή παραγωγή καλύπτει μόλις το 10% των αναγκών μας. Αν και έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής. Ταυτόχρονα παρακαλάτε για ξένες επενδύσεις!
»Είναι εγκληματικό γιατί χιλιάδες αγροτών, εποχικών εργατοϋπαλλήλων, μεταφορέων και άλλων μικροεπαγγελματιών είναι σε απόγνωση, καταδικασμένοι σε φτώχεια και ανεργία, ενώ και οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι μέσα στην αβεβαιότητα, αν θα δουλεύουν αύριο ή θα είναι στη μεγάλη ουρά της ανεργίας».
Πηγη Εnet