Σελίδες

Δήμαρχος Βέροιας: έχουμε Αντιδήμαρχους σε κατάθλιψη και πολίτες σε υστερία .


 Να παραιτηθούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε αισθητό το πρόβλημα!.
H Δήμαρχος Βέροιας, Χαρ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μεταξύ άλλων τόνισε:
"Τα οικονομικά όλων των Δήμων σήμερα είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολο σημείο, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Οι δυσκολίες αυτές δεν σημαίνουν μόνο περικοπές, αλλά ενδεχόμενα «προαναγγέλλουν» και απολύσεις… Όλοι εμείς που παλεύουμε στους Δήμους δεν είμαστε ούτε παράλογοι, ούτε εκτός χρόνου. Ξέρουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Με τις ρυθμίσεις όμως που δρομολογούνται από το κράτος δεν φαίνεται να ικανοποιούνται, ούτε τα θεσμικά, αλλά ούτε και η άμεση λύση μικρών ζητημάτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας...
Παλεύουμε καθημερινά με την γραφειοκρατία η οποία στο όνομα της διαφάνειας γίνεται τροχοπέδη σε κάθε μας ενέργεια!!!. Οι έλεγχοι σκοπιμότητας, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, αλλά τώρα και η παραπομπή όλων των ζητημάτων μας σε ΠΥΣ (!!)γίνονται διαρκώς εμπόδια στο δύσκολο και πολύπλοκο έργο μας και μας καθιστούν απόλυτα αναποτελεσματικούς..   Αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τις δαπάνες μας, λαμβάνοντας σκληρές αποφάσεις, συχνά με πολιτικό κόστος.
Για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά θα σας δώσω το παράδειγμα του Δήμου Βέροιας. Ο Δήμος Βέροιας σήμερα είναι ένας Δήμος με 800.000 στρέμματα έκταση, μόνο έναν ουσιαστικά ενεργό τεχνίτη, δύο ηλεκτρολόγους, έναν βοηθό και παράλληλα πρέπει να εξυπηρετήσει πάνω από 100 σχολεία, ένα δύσκολο και πολύπλοκο αστικό κέντρο και γύρω στα 35 χωριά.
Παλαιότερα στον Καποδιστριακό Δήμο προσελάμβαναν  μέχρι και 180 εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση, εφέτος  εγώ πήρα 60 για τον μεγάλο καλλικρατικό δήμο και δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμής τους με αποτέλεσμα να προχωρούν σε αγωγή για να πάρουν τα χρήματά τους, οι φτωχότεροι των φτωχών!.
Και μας ανακοινώνει σήμερα εδώ ο Πρόεδρος τι προτίθεται να ψηφίσει η Βουλή για τις μικρές αναθέσεις , για να μη μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα. Να κλείσουμε, δηλαδή, μια λακκούβα ή να κόψουμε χόρτα ή να μερεμετίσουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια στις παιδικές χαρές….
Πρόσφατα παραλάβαμε την Πρόνοια με περίπου 4.000 εξυπηρετούμενους συνδημότες μας, η οποία μου παραδόθηκε με ένα υπάλληλο! Έχουμε πια  Αντιδήμαρχους σε κατάθλιψη και πολίτες σε υστερία  ! Περιμένουμε το πρόγραμμα για την Κοινωνική Εργασία από το Σεπτέμβρη! Την αυτεπιστασία την περιμέναμε μήνες πριν.
Μετά από ένα τόσο βαρύ χειμώνα και ενώ έχει γεμίσει λακκούβες όλη Ελλάδα εμείς δεν μπορούμε να τις επισκευάσουμε.
Μόνο σε μας, στην αυτοδιοίκηση, υπάρχουν αυτές οι εξωφρενικές μειώσεις, έμμεσες και άμεσες. Δεν θα νοιώθουμε εμείς αμηχανία απέναντι στους πολίτες. Τι θέλουμε από το κράτος; Απλά την αλήθεια. Δεν θέλω εξαγγελίες. Δεν ζητάω υποσχέσεις.
Όπως όμως εγώ δεν κοροϊδεύω το Κράτος και τους πολίτες ποτέ, έτσι δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν και να μεταφέρω λάθος πληροφόρηση στους συνδημότες μου οι οποίοι μας κοιτούν με αγωνία στα μάτια και περιμένουν λύσεις στα σημαντικά αλλά και ασήμαντα προβλήματά τους.Για το λόγο αυτό, τώρα το κάθε κόμμα θα πρέπει να δεσμευτεί δημόσια.
Να επισκεφθούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς .Να μας γνωστοποιήσουν δημόσια τις προτεραιότητες που θέτουν.
Η αυτοδιοίκηση είναι πολύ-υπουργείο, έχει Παιδεία , είναι Υγεία, είναι Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Διεθνείς σχέσεις, Περιβάλλον, είναι τα πάντα.
Είναι πρώτη προτεραιότητα; Είναι η καθημερινότητα του πολίτη πρώτη προτεραιότητα; Θέλουμε έμπρακτη και δημόσια  απάντηση.  Οι Προτάσεις μου είναι οι εξής:
1.Να γίνουν γνωστά ΟΛΑ στους πολίτες. Όλο το Δ.Σ συνέντευξη και όλες οι ΠΕΔ το ίδιο.
2. Να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι σε όλη της Ευρώπη για τους ΟΤΑ. Να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο πλαίσιο που θα θέσουμε. Να μας πουν πώς εννοούν την πραγματική αποκέντρωση που είναι η λύση –σε μεγάλο βαθμό- του προβλήματος.
3.Να γίνει έκτακτη συνδιάσκεψη για τα οικονομικά μας, αμέσως μετά τις εκλογές.
4.Προτείνουν οι συνάδελφοι να κλείσουμε τους Δήμους για λίγες ή πολλές μέρες. Εγώ προτείνω κάτι άλλο :Αν είναι να ταλαιπωρήσω τον πολίτη κλείνοντας το Δήμο με τους μήνες, καλύτερα να διαμαρτυρηθώ με την παραίτησή μου. Δεν ήμουν ποτέ κολλημένη σε καμία καρέκλα, όσο κι αν αγωνίστηκα για να την κατακτήσω. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί να παραιτηθούμε για να κάνουμε αισθητό το πρόβλημα."