Σελίδες

Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους στο ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ εργοστάσιο.


Η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις στους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, οδήγησε στην επέμβαση της αστυνομίας που άνοιξε χθες τα ξημερώματα το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. 
 Έγιναν έξι προσαγωγές, η Αθηνών - Κορίνθου παρέμεινε κλειστή για αρκετές ώρες, ενώ τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν μπροστά στις πύλες του εργοστασίου.
Η υπόθεση όπως ήταν φυσικό πήρε έντονες πολιτικές διαστάσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, να υπογραμμίζει ότι «πρέπει να υπάρξει λύση». Προσεκτικό ήταν και το σχόλιο που έγινε από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο σημειώνεται ότι «το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας». 
Εν τω μεταξύ το ΚΚΕ προχώρησε σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αλλά και προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Για πολιτική τρομοκρατίας κατηγορούν την κυβέρνηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκαν το εργοστάσιο.
 «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του  ΠΑΜΕ που δήλωσε οτι ότι «αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας επιτίθεται κατά των ΜΜΕ που «διαδίδουν ότι η απεργία έληξε» και τονίζει ότι «οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους».
Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαδίδουν ότι η απεργία στη χαλυβουργία έληξε και το εργοστάσιο λειτουργεί. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και συκοφαντία των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, που συνεχίζουν την απεργία τους.
» Αυτό που συμβαίνει στη χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο είναι ότι το εργοστάσιο είναι ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν καταλάβει τις πύλες του εργοστασίου προκειμένου να βάλουν μέσα κάποιους διευθυντές μαζί με τη γνωστή ολιγομελή ομάδα απεργοσπαστών για να δείξουν ότι τελείωσε η απεργία.
» Το Δ.Σ. και οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα στις 5.30 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη γέφυρα Ασπροπύργου».