Σελίδες

Άλλος ένας πόλεμος βασισμένος πάνω σε ψεύδη και κατασκευασμένα στοιχεία

ΨΗΦΙΣΜΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες  νιώθουμε το χρέος να καταδικάσουμε την ετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην δοκιμαζόμενη Συρία. Ο Ιμπεριαλιστικός άξονας με μπροστάρη της ΗΠΑ και τους συνεργάτες τους, είναι έτοιμος να εξαπολύσει άλλον ένα πόλεμο σαν αυτούς που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη). Θα είναι  άλλος ένας  πόλεμος βασισμένος πάνω σε ψεύδη και κατασκευασμένα στοιχεία. Άλλη μια σφαγή στο όνομα της "Δημοκρατίας", της "Ειρήνης", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".  Άλλη μια  σφαγή που αυτή τη φορά, προφασίζεται  την χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. Κάτι το όποιο όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα και αντικειμενικά στοιχεία,  αλλά μάλιστα αμφισβητείται και ως μια προβοκάτσια στημένη από τη  λεγόμενη «αντιπολίτευση» του Άσαντ, προκειμένου να δοθεί το πάτημα για μια ξένη επέμβαση. Μια ξένη επέμβαση που προσδοκά, πέρα από τις ψευτοαγνές  προφάσεις της, τον έλεγχο του δρόμου του πετρελαίου των αγωγών φυσικού αερίου , το φυσικό πλούτο της περιοχής.
Είναι προφανές ότι και αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να ειδωθεί διαφορετικά παρά ως μια συνέχεια των προηγούμενων πολέμων και αναταραχών στον ευρύτερο Αραβικό κόσμο και οπωσδήποτε όλα αυτά δεν μπορούν να μην συνδεθούν και με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Μια κρίση που την βιώνουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα σε μια άλλη έκφρασή της. Μια κρίση που αναγκάζει ακόμα και τις ποιο ισχυρές και σταθερές κατά τα άλλα οικονομίες, να ψάχνουν να βρουν διέξοδο από αυτήν διεκδικώντας νέες αγορές, νέα περιθώρια για κέρδη, ακόμα και με τα όπλα. Ακόμα και πατώντας πάνω σε πτώματα άμαχων. Πάνω σε πτώματα παιδιών... Η επέμβαση  στη Συρία θα φέρει κι άλλη ανθρώπινη καταστροφή  δημιουργώντας παράλληλα  μεγάλα κύματα προσφύγων που αναγκαστικά μεταναστεύουν για να σωθούν.
Νιώθουμε επίσης την υποχρέωση να καταγγείλουμε την Ελληνική κυβέρνηση η οποία έσπευσε από την πρώτη στιγμή να προσφέρει τις διευκολύνσεις  της  στους ιμπεριαλιστές εμπλέκοντας την χώρα μας στον πόλεμο.  Όπως και σε όλους τους προηγούμενους πολέμους έτσι και τώρα, η βάση της Σούδας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι στην διάθεση των γερακιών. και αυτόματα γίνεται πιθανός στόχος αντεπίθεσης. Κάτι που θέτει όλη την γύρο περιοχή σε θανάσιμο κίνδυνο.

Εμείς οι εικαστικοί Καλλιτέχνες, μέλη του ΕΕΤΕ νιώθουμε την υποχρέωση να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τον υπόλοιπο λαό, να φωνάξουμε να μην υπάρξει καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Να μην εμπλακεί η χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις που υπάρχουν στην χώρα μας! Έξω το ΝΑΤΟ! Έξω η ΕΕ!