Σελίδες

Απορρίπτει την «αξιολόγηση» του προσωπικού, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου.

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην αξιολόγηση εκφράζει με ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, εγκαλώντας τη διοίκηση του δήμου που τάχθηκε «υπέρ των τάχα καλών αξιολογήσεων». Στην ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή αναφέρει:
«Η πολιτική της ΕΕ, τα μέτρα της κυβέρνησης και η υλοποίησή τους συνεχίζονται σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, κοινωνικών δομών εντείνονται, ταυτόχρονα προχωρεί στην αντιδραστικότερη κατεύθυνση στο ζήτημα των αξιολογήσεων με το Ν. 4250/14 που ψήφισε.
Η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/5/2014 τάχθηκε υπέρ των τάχα "καλών αξιολογήσεων".
Αυτό φώναζε και ο δήμαρχος στα κανάλια… πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις, αλλά όχι με ποσόστωση, λες και δεν γνωρίζουν ότι το σχέδιο "Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2016" προβλέπει μείωση των γενικών διευθύνσεων της κεντρικής διοίκησης κατά 23%, των διευθύνσεων κατά 38% και των τμημάτων κατά 35%. 'Η μήπως δεν συνδέεται με τις αξιολογήσεις;
Λες και δεν γνωρίζουν ότι οι αξιολογήσεις "είτε καλές, είτε κακές" γίνονται για την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοσίου και τον απόλυτο έλεγχο του κρατικού μηχανισμού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Κραυγάζουν τάχα ότι είναι παράλογες οι αξιολογήσεις με το Ν.4250, προσπαθώντας να δείξουν τα φιλεργατικά τους αισθήματα, λες και οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ότι η διοίκηση έχει ιδρύσει επιτροπή αξιολογήσεων δομών, ότι έχει συνεργαστεί με εταιρείες ΜΚΟ, ότι έχει δημιουργήσει ΚΟΙΝΣΕΠ (έμμεση ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών), ότι έχει αποδυναμώσει τις υπηρεσίες και αναθέτει έργα σε ιδιώτες κ.ά.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν λέει κουβέντα στα προαναφερόμενα και λύνει τα χέρια της διοίκησης, παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τις αξιολογήσεις, χωρίς ωστόσο να τις απορρίπτει. Στον ίδιο δρόμο και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα δεν συμφωνούσε με το ψήφισμα, αλλά το υπερψήφισε.
Όλοι οι παραπάνω στην ίδια λογική, άλλοι υπέρ των καλών και άλλοι υπέρ των κακών αξιολογήσεων, αυτό έδειξαν καταψηφίζοντας την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε αξιολόγηση - απόλυση.
Για άλλη μια φορά έγινε προσπάθεια φίμωσης των ταξικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θέλουν πια να ακούν καμιά φωνή που να υπερασπίζεται τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα, καμία φωνή που να αποκαλύπτει τα σχέδιά τους, μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι τακτικές και προσπάθειες φίμωσης μας πεισμώνουν περισσότερο.
Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουμε το νομοθετικό πλαίσιο, τις αξιολογήσεις και συνολικά την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ - κυβέρνησης και διοίκησης του δήμου. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν πρέπει όλους αυτούς να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν κόλαση τη ζωή μας. Να ενταχθούμε στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων με το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο ΟΤΑ, τη Σωματειακή Επιτροπή και να έχουμε ανοικτό μέτωπο απέναντί τους».

Πηγή:902gr