Σελίδες

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: «Όχι στα εργοστάσια καύσης βιομάζας στα Βασιλικά

«Όχι στα εργοστάσια καύσης βιομάζας στην περιοχή Βασιλικών του Δήμου Θέρμης», επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που έγινε σήμερα Τετάρτη 18 Φλεβάρη και η οποία διακόπηκε.
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Για άλλη μια φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και ειδικά της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, κωλυσιεργεί για να αποφύγει την πίεση από την παλλαϊκή αντίδραση των κατοίκων της περιοχής των Βασιλικών και του Δήμου Θέρμης που εναντιώνονται στην εγκατάσταση των δύο μονάδων καύσης- αεριοποίησης βιομάζας στην περιοχή τους. Μονάδων που προωθούν την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της ενέργειας σε βάρος της τσέπης των λαϊκών νοικοκυριών, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, αλλά και την αγροτική παραγωγή της περιοχής που αποτελεί πυλώνα του εισοδήματός της.
Μετά τα προσχήματα της αναβολής με το σκοπό της "καλύτερης" ενημέρωσης των μελών της Μ.Ε. στην προηγούμενη συνεδρίασή της, ενημέρωση που εξελίχτηκε σε κόλαφο για την πλειοψηφία, σήμερα Τετάρτη στην κατά τα άλλα δημόσια - ανοιχτή συνεδρίαση της, αντιμετώπισε τους κατοίκους, ως εν δυνάμει εγκληματίες, με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Τελικά διέκοψε την συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, επικαλούμενη το κλίμα έντασης που με ευθύνη της δημιουργήθηκε, για να αποφύγει να αναλάβει σε δημόσια παρουσία τις πολιτικές ευθύνες της, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την διακηρυγμένη πρόθεση αλλαγής του χώρου συνεδρίασης.
Κανένα τερτίπι της όμως δεν μπορεί να κάμψει την λαϊκή απαίτηση, κανένα πρόσχημα δεν πρόκειται να συγκαλύψει την πολιτική της ευθύνη. Ούτε βέβαια να συγκαλύψει τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη στάση τους αλλά και της σημερινής πως ως τώρα αποφεύγει να τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα και στην απαίτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται και στη Δημοτική ενότητα Βασιλικών ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίων καύσης Βιομάζας. Καλεί τον λαϊκό κόσμο της περιοχής να μην σκύψει το κεφάλι».