Σελίδες

Ο δήμαρχος Μπουτάρης αγνοεί τον… δήμαρχο Μπουτάρη!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ­ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πολεοδομικές υπηρεσίες (Υπηρεσίες Δόμησης πλέον) είναι από τις πιο “δύσκολες” υπηρεσίες για όσους υπηρετούν σε αυτές. Καθημερινή επαφή με πολίτες για ευαίσθητα θέματα και εφαρμογή αυστηρής και πολύπλοκης νομοθεσίας σε στενά χρονικά πλαίσια. Ειδικά η Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2010, σήμερα υποστηρίζει ακόμα (!) όμορους δήμους που δεν έχουν δικές τους Πολεοδομίες.
Σε αυτό το περιβάλλον είναι φυσικό να υπάρχουν, και υπάρχουν, εντάσεις μεταξύ πολιτών για υποθέσεις τους. Όταν λοιπόν καταγγέλθηκε από έναν πολίτη, ένας μηχανικός για ολιγωρία και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι του, ο δήμαρχος Μπουτάρης έπραξε ότι προβλέπει η νομοθεσία. Καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να καταλήξει αν ευθύνεται ο υπάλληλος, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (διοικητική ανάκριση) για τη διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων. Και όντως η Ε.Δ.Ε. εξέτασε τα γεγονότα και αθώωσε πλήρως τον υπάλληλο. Τι έπραξε μετά ο δήμαρχος; Επέβαλλε ποινή στέρησης μισθού στον υπάλληλο, αγνοώντας 100% την εξέταση που παρήγγειλε ο ίδιος!!! Και δεν την αγνόησε μόνο κατ΄ ουσία, καθώς κατέληξε σε τελείως αντίθετο αποτέλεσμα χωρίς στοιχεία, αλλά και τύποις, καθώς στο έγγραφο της απόφασης για την επιβολή της ποινής, καταχρηστικά ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ οποιαδήποτε αναφορά στην ύπαρξη της Ε.Δ.Ε. καθιστώντας πρακτικά άκυρη την απόφαση.
H ΕΜΔΥΔΑΣ/Κ.Μ. ζήτησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, αλλά ο δήμαρχος μας αγνόησε. Έτσι δεν μπορέσαμε να τον ρωτήσουμε ποια είναι η δύναμη που αλλάζει από άσπρο σε μαύρο την απόφαση μιας Ε.Δ.Ε. και έτσι παρακάμπτεται η διαδικασία που ο ίδιος ζήτησε, για να τον βοηθήσει να αντιληφθεί τις (όποιες και τελικά ανύπαρκτες) ευθύνες του μηχανικού.

για το Δ.Σ.

Η Γεν. Γραμματέας                 Ο Πρόεδρος

Κική Αραβίδου                        ιωάννης τσιωνᾶς