Σελίδες

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας στις 11 Απριλίου

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στην ημερήσια διάταξη έχουν εγγραφεί για συζήτηση και λήψη απόφασης τα εξής 34 θέματα:
1. Εγκριση ή μη του Κανονισμού χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας (σχετική η αριθ. 26/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)
2. Εισήγηση για μεταβολές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
3. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»
4. Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Α.Μ. 86/2015 αναδόχου: ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗ ΠΕΤΡΟΥ
5. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην Αλεξάνδρεια
6. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στο Πλατύ
7. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον Οικισμό Πλατέος
8. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον Οικισμό Μελίκης
9. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον Οικισμό Νεοχωρίου
10. Eπέκταση δικτύου ΦΟΠ στον Οικισμό Κυψέλης
11. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον Οικισμό Επισκοπής
12. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ»
13. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ (Χ1) ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ»
14. Λήψη απόφασης για τη λύση μίσθωσης ή μη του υπ΄αριθ. 27 καταστήματος που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας
15. Ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαικών αγορών
16. Διαγραφή επαγγελματία πωλητή λαικών αγορών
17. Ορισμός μελών και συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
18. Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη εξόδων κηδείας απόρου ανασφάλιστου κατοίκου του δήμου μας  και διάθεση  πίστωσης
19. Λήψη απόφασης για την υποβολη προς χρηματοδοτηση τριων προτάσεων στο πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg «Balkan-Meditteranean Programme 2014-2020» (Transnational Cooperation Programme Interreg «Balkan-Meditteranean 2014-2020)
20. Λήψη απόφασης ή μη για την απ’ευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου της Δ.Κ. Μελίκης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης (Α.Σ.Μ.)
21. Έγκριση ή μη της αριθ. 23/2016 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ.  «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» με τίτλο  «Λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 27.785,52 ευρώ από τον Δήμο Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την αριθ. 403/2015 απόφασή του, για καταβολή αποζημίωσης σε υπάλληλο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας που συνταξιοδοτήθηκε-5η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016»
22. Eκμίσθωση αγροτεμαχίων στην Τ.Κ. Κλειδίου
23.
Α) Αποδοχή ή μη αιτήματος της Οργάνωσης Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ» Α.Ε.Σ. Α.Ε. περί παραχώρησης νωπού προϊόντος (πορτοκάλια) στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ως δικαιούχο της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών
Β) Σύναψη συμφωνητικού με την Οργάνωση Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ» Α.Ε.Σ. Α.Ε. για την παράδοση – παραλαβή του αποσυρόμενου νωπού προϊόντος
Γ)  Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του ανωτέρω συμφωνητικού
24. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους
25. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους
26. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους
27. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους
28. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους
29. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ» (Α.Μ. 10/2014 )
30. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, χώρου 20 τετρ.μέτρων έμπροσθεν του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας για διοργάνωση πασχαλινής έκθεσης από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας από 11 έως και 17 Απριλίου 2016
31. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, χώρου 20 τετρ. μέτρων έμπροσθεν του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας για διοργάνωση πασχαλινής και ανθοκομικής έκθεσης από το Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Τα παιδιά της Άνοιξης», από 20 έως και 27 Απριλίου 2016
32. Ορισμός μελών:
α) Επιτροπής διενέργειας κληρώσεων ενδιαφερομένων που θα συμμετέχουν στις εμποροπανήγυρεις του Δήμου
β) Επιτροπής διεξαγωγής εμποροπανηγύρεων του Δήμου-Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής δημόσιας κλήρωσης ενδιαφερομένων
33. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ 103/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς το σκέλος (Β) περί προσδιορισμού του αριθμού των υδρονομέων που θα απασχοληθούν σε κάθε Δημοτική Eνότητα (τομέα) του Δήμου Αλεξάνδρειας,για το έτος 2016
34. Εγγραφή του Δήμου, ως συνδρομητή στην Τράπεζα Πληροφοριών «Δήμος ΝΕΤ – Δημοτέλεια» για το έτος 2016
τα εισηγητικά  των θεμάτων