Σελίδες

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Γιατί η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τα Γυμνάσια Πλατέως και Τρικάλων

“ Τον λύκο τον βλέπουμε, τον ντορό ψάχνουμε;” 
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξάνδρειας ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλευράς, της ΛΑ.Σ. Αλεξάνδρειας,   τοποθετήθηκε στην μεθοδευμένη κατάργηση ώς εξής: 
''Πολύ πρόσφατα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας αντιδρώντας στις περικοπές στην εκπαίδευση αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ....εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλης της χώρας, αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.
Ένα από τα μέσα αυτά, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι και αυτό που επεξεργάσθηκαν και για τον δικό μας δήμο, όπου προτάθηκε η κατάργηση δύο γυμνασίων για να εξασφαλισθούν σύμφωνα με την εισηγήτρια 12 θέσεις καθηγητών!
Βέβαια η πρόταση κατάργησης των σχολείων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ούτε οφείλεται στο συγκυριακά προσωρινά μειωμένο αριθμό των μαθητών όπως εμφανίζουν έντεχνα.
Εντάσσεται στο πνεύμα και αυτής της κυβέρνησης που ήδη:

  • εκδηλώθηκε με τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • φανερώθηκε περίτρανα με την τροπολογία για την κατάργηση των ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ
  • αποκαλύφθηκε εντελώς από την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση πολλών νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα.
    Είναι πρόκληση -τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας – η κυβέρνηση με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών .
    Είναι υποκρισία να καμώνεται η κυβέρνηση ότι νοιάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση όταν κλείνει σχολεία ή όταν αποκλείει την πρόσβαση στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, την ώρα που αφαιρεί το δικαίωμα στα παιδιά των λαικών οικογενειών με ένα ή δύο γονείς άνεργους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους , να συμμετέχουν στο Ολοήμερο Σχολείο.
  • Εμείς σαν δημοτική παράταξη - η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – καταγγέλλουμε σαν αντιπαιδαγωγική την επιχειρούμενη κατάργηση των δύο γυμνασίων του δήμου Αλεξάνδρειας, και καλούμε τους δημότες μας του δήμου μας, σθεναρά να αποκρούσουν την επιχειρούμενη ενέργεια της κυβέρνησης.
    Μαζί με τους συνδημότες μας θα αγωνισθούμε τα σχολεία μας να μην γίνουν απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους.
    Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε ότι επιχειρείται η ένταση των ταξικών φραγμών :
  • με τη δημιουργία πολυδύναμων σχολείων που θα εξυπηρετούν μόνον τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις.
  • Με το στρίμωγμα των παιδιών μας σε πελώρια τμήματα
  • με την υποκατάσταση της γνώσης με δεξιότητες.
    Όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση της παληάς πολιτικής με το νέο πρόσωπο, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αλλά και στα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών γιατί η νέα αυτή αντιεκπαιδευτική επίθεση στοχεύει στη προώθηση σχολείων -πολυδύναμων σχολικών μονάδων- για να μπορεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση το “νέο” πρόγραμμα που θα προσελκύσει χορηγούς και γενικά θα λειτουργήσει το σχολειό σαν αυτόνομη σχολική μονάδα ,με ευθύνη για τα οικονομικά της για το πρόγραμμά της,και επομένως με διαφοροποιημένο σε σχέση με το διπλανό σχολείο πρόγραμμα.
    Για όλα αυτά θα αξιολογούνται και θα κατηγοριοποιούνται σχολεία ,εκπαιδευτικοί και μαθητές.
    Αυτό είναι το “νέο” σχολείο της Ευρωπαικής Ένωσης , αυτό είναι το σχολείο της ημιμάθειας, αυτό είναι το σχολείο των επιχειρήσεων.
    Όμως η μόρφωση ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
    Εκπαιδευτικοί ,γονείς, μαθητές και Δημοτική Αρχή πρέπει να μπλοκάρουμε την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή η κυβέρνηση.''