Σελίδες

Στο Ναύπλιο παρουσία του πανταχού παρόντος, Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 3 έως 5 Νοεμβρίου 2016 η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, συνεργασίας μεταξύ δήμων και περιφερειών των δύο χωρών, με σαφή κατεύθυνση τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνονται μια σειρά τομέων δράσης με προοπτική κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους που καραδοκούν να διεισδύσουν σε αυτούς, όπως η διαχείριση των υδάτων, των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλα.
Θυμίζουμε ότι στη Διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που υπογράφτηκε τον Οκτώβρη του 2015, αναφερόταν για τους στόχους της εν λόγω συνεργασίας: «Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».
Οι εργασίες της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα γίνουν παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Σε συγκέντρωση έξω από το χώρο της συνέλευσης καλούν εκλεγμένοι στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, δηλώνοντας πως ο Φούχτελ είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα και πως η Ελληνογερμανική Συνέλευση δεν διαπνέεται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας. Λίγο «όψιμη», βέβαια, ανησυχία, που εστιάζει στο πρόσωπο του Φούχτελ προφανώς ως του εντεταλμένου εκπροσώπου της καγκελαρίας για την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνογερμανικής Ενωσης, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τον βασικό λόγο για την ανάπτυξη αυτής και άλλων σχετικών συνεργασιών, την καπιταλιστική ανάκαμψη, σε βάρος βέβαια των λαϊκών συμφερόντων. Η πολιτική, άλλωστε, της αποδόμησης των δημοτικών δομών και της παράδοσης δράσεων, έργων και υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης υλοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια και εντείνεται την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, με μηδενική αντίδραση από τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης και σχεδόν απόλυτη συναίνεση από τους εκπροσώπους της.
Στην 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης.