Σελίδες

Together We Look / Μαζί Βλέπουμε» από τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

 

   Σε νέες ψηφιακές συναντήσεις προσκαλεί τις φίλες και τους φίλους του ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), με τον τρίτο κύκλο του πρόγραμματος «Together We Look / Μαζί Βλέπουμε». Μετά την επιτυχημένη, διπλή εφαρμογή του προγράμματος την περασμένη άνοιξη, το διαδικτυακό ραντεβού ανανεώνεται με αφορμή τις εκθέσεις των διευθύνσεων του Οργανισμού. Για ακόμη μια φορά, επιλεγμένα έργα «ανοίγουν» τους κλειστούς μουσειακούς χώρους, και μαζί συνεχίζουμε να βλέπουμε... τέχνη!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο για την αποστολή προπαρασκευαστικού υλικού. Για την καλύτερη διεξαγωγή της συζήτησης, προβλέπεται η συμμετοχή 15 ατόμων σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικά παρακάτω. 

Τρίτη 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, Σάββατο 28 Νοεμβρίου & 5 Δεκεμβρίου, 19:00-21:30: «TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» την έκθεση «Together, So Far So Close» του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών. H έκθεση που δημιουργήθηκε από 23 συνεπιμελητές-μέλη του κοινού του MOMus αναφορικά με τον COVID19 και αποτύπωσε την εκθεσιακή εκδοχή του ανοιχτού ψηφιακού καλέσματος που πραγματοποίησε το MOMus τον περασμένο Μάρτιο υπό το γενικό τίτλο «Resilience Project-Μαζί Ανθεκτικοί» είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων. Το εγχείρημα της ομαδικής επιμέλειας των έργων, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα στην ασφυκτική συνθήκη της καραντίνας, αποτέλεσε μία συλλογική πρωτοβουλία ανάδειξης όσων, τελικά, μας ενώνουν, παρά την επιβεβλημένη κοινωνική απόσταση. Ο εσώτερος κόσμος, το σπίτι ως χώρος εγκλεισμού αλλά και ενδοσκόπησης, η δυστοπική ερήμωση του αστικού τοπίου, η πρόσκαιρη ανακούφιση του φυσικού περιβάλλοντος, οι πολιτικές διαστάσεις της υγειονομικής επιτήρησης και, τέλος, η ακατάβλητη ανθρώπινη θέληση για ζωή και συνύπαρξη είναι θεματικοί άξονες που διατρέχουν τα έργα των δημιουργών και θα συζητηθούν επιλεκτικά στις νέες συναντήσεις.