Σελίδες

Απάντηση σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αύξηση του τιμολογίου από την ΔΕΥΑΑΛ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλεξάνδρεια 59-300

                                                                Αλεξάνδρεια, 19/12/11
                                                                   Αρ.πρωτ: 541 /2011

Προς: Τοπική Κοινότητα Καμποχωρίου

Θέμα: «Απάντηση σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αύξηση του τιμολογίου από την ΔΕΥΑΑΛ»

Κυρία Πρόεδρε,

Πήραμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων της Κοινότητάς με αρ. 1/2011 και διαβάσαμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων για την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΥ Α Α. Αλ

Στην απόφαση σας αυτή έχουμε να σας ανακοινώσουμε ενημερωτικά τα παρακάτω:

l.Παραλάβαμε την Διοίκηση της Επιχείρησης την 1 η Ιανουαρίου του 2011 και διαπιστώσαμε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη.

2. Υπήρχαν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το Ι.Κ.Α τη Δ.Ο.Υ και προς τους προμηθευτές με αποτέλεσμα η λειτουργία της επιχείρησης να είναι προβληματική.

3.Διαπιστώσαμε ότι στην τιμολογιακή πολιτική της νέας Ενοποιημένης ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξάνδρειας , Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος υπήρχε μια πανσπερμία τιμολογίων και διατάξεων που δημιουργούσε κλίμα αβεβαιότητας και αδυναμία στην ολοκληρωμένη είσπραξη των τελών ύδρευσης.

4.Η κατάσταση της δημιουργίας χρεών έπρεπε να σταματήσει άμεσα.

5. Αποφασίσαμε και καθιερώσαμε ένα ενιαίο τιμολόγιο για όλες τις Δημοτικές Ενότητες-Αντιγονιδών , Μελίκης, Πλατέος και τις Τοπικές Κοινότητες της Ενότητας Αλεξάνδρειας (Βρυσάκι, Καμποχώρι, Λουτρός. Νεοχώρι και Νησί).
Εκτός από την Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας που συμπεριλαμβάνει την πόλη της Αλεξάνδρειας και τους συνοικισμούς Καψόχωρας, Νησελίου και Σχοινά, όπου παρέμεινε αυτό που υπήρχε διότι ήταν αρκετά υψηλό.

6.Η ειδοποιός διαφορά των δύο τιμολογίων είναι ότι το πρώτο τιμολόγιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η δική σας Τοπική Κοινότητα είναι σχεδόν στο ήμισυ του τιμολογίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας όπου βέβαια δεν υπάρχει και η αποχέτευση.

7 .Παρ' όλα αυτά εσείς έχετε την εντύπωση ότι το τιμολόγιο είναι δυσβάσταχτο και θέλετε να πάρουμε πίσω την τιμολογιακή μας πολιτική., όμως μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί η επιχείρηση που τόσο που τη χρειαζόμαστε όλοι μας.

8.Με την εξαμηνιαία εφαρμογή του τιμολογίου αυτού την εξυγίανση του τρόπου είσπραξης των τελών ύδρευσης και την νοικοκυρεμένη διαχείρισή μας η επιχείρηση μπόρεσε να πληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να εξοφλήσει μέρος από το πολύ μεγάλο ποσό από το χρέος που λίμναζε και απειλούσε τη συνέχιση της λειτουργίας της.

9.0ι υπηρεσίες τις επιχείρησης παρέχονται σε 24ωρη βάση σε όλους τους Δημότες και ασφαλώς για να συνεχίσει να παρέχει αυτές, πρέπει η ΔΕΥ Α Δήμου Αλεξάνδρειας να έχει και οικονομική ευρωστία.

ω.Η διαμαρτυρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καμποχωρίου και η υπόδειξη για επέκταση του δικτύου, μας δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει καλή ενημέρωση, διότι ήδη η επιχείρηση έχει προγραμματίσει διάφορες εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης αλλά προπάντων στα δίκτυα αποχέτευσης, οι οποίες θα φέρουν στο μέλλον όχι μόνο περισσότερα έσοδα στο ταμείο της αλλά και βελτίωση στο περιβάλλον .
Οι κατασκευές αυτές ήδη έχουν προγραμματιστεί και ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως η αποχέτευση Μελίκης και Πλατέος καθώς και η βελτίωση του δικτύου ύδρευσης Αλεξάνδρειας και ακόμη η τοποθέτηση υδρομέτρων πρώτα στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης και στη συνέχεια στη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών.

11.Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε δυσάρεστοι, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε τη στάση σας, να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω δεδομένα , να κρίνετε τη μέχρι τώρα προσπάθεια μας θετικά και να συμβάλλετε και εσείς στη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης απέναντι στη Διοίκηση της Επιχείρησης ώστε να προχωρήσουμε στο μέλλον με σταθερότερα βήματα και να μη δημιουργήσουμε χρέη , τα οποία υποσκάπτουν το μέλλον μας και τα οποία κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν και τέλος στο έγγραφό σας προς τον κ. Δήμαρχο αναφέρετε ότι στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Καμποχωρίου δεν παρευρέθη κανένας εκπρόσωπος της ΔΕΥ Α Α Δήμου Αλεξάνδρειας δε λέτε όμως ότι εμείς δηλώσαμε σε κάθε κατεύθυνση πως το γραφείο του Προέδρου της ΔΕΥ Α Α είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όποιον θέλει να διατυπώσει τα παράπονά του.

Επειδή λοιπόν αρκετοί κάτοικοι, απ' όλες τις Κοινότητες και από το Καμποχώρι , μας επισκέφτηκαν , ενημερώθηκαν και έφυγαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις μας; Θεωρήσαμε πως δεν ήταν αναγκαίο να παρ αστού με στη Γενική Συνέλευση, μια και ο άμεσος διάλογος με τους δημότες είναι πιο αποδοτικός .Διότι στην έδρα της
επιχείρησης έχουμε όλα τα στοιχεία και όλες τις αποφάσεις για να γίνεται σωστή και ουσιαστική ενημέρωση.

Τελειώνοντας κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, σ' αυτές τις φοβερές οικονομικές συγκυρίες που περνάει η χώρα μας, όμως την ΔΕΥ Α τη χρειάζεται ο τόπος , τη χρειαζόμαστε όλοι μας οπότε έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε , να την αφήσουμε νοικοκυρεμένη στα παιδιά μας για να μπορούμε να λέμε αργότερα ΝΑΙ εμείς κάτι κάναμε προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε.
Τα καταφέραμε όλοι μαζί κα Πρόεδρε,


Με σεβασμό και  εκτίμηση

                                                                        Τζίλας Γεώργιος
                                                                     Πpόεδρος  ΔΕΥΑΑ
                                                                    Δήμου Αλεξάνδρειας

Κοινοποίηση:

1.κ. Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
2.κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3.κ. Γκιόνογλου Χαράλαμπο
4.κ.Τσιάπλα Αθανάσιο
5. κ.Αλευρά Χρήστο