Σελίδες

Στήνουν επειγόντως κόμματα-αναχώματα του συστήματος.

 Όσο και αν προσπαθούν να αποκρύψουν το φουσκωμένο ποτάμι από τη οργή του λαού , όσο και αν  δοκιμάζουν  με τερτίπια σαν τη δοτή μαύρη συγκυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη απορρόφηση των πιέσεων, τίποτε δεν μπορούν να αλλάξουν αφού το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
 Δυο κόμματα μέσα στη ιδία εβδομάδα ,σημαίνει άραγε ότι μέσα στις επόμενες 7 εβδομάδες ως τις εκλογές , θάχουμε 2 Χ 7 = 14 κόμματα ακόμη; !!!!   Έχουμε λοιπόν  και λέμε ....
 1) «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Το κόμμα του παρουσίασε την Κυριακή ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Π. Καμμένος
Το ρόλο του σαν ένα ακόμα κόμμα της πλουτοκρατίας, που θέλει να λειτουργήσει ως ανάχωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας και καθήλωσής της εντός των τειχών του συστήματος, επιβεβαίωσε ο Π. Καμμένος, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες», την Κυριακή στο Δίστομο. Στη διακήρυξη περισσεύουν οι κορόνες περί εξάρτησης και οι κούφιες υποσχέσεις για «εξυγίανση» του αστικού πολιτικού συστήματος, ενώ σταθερά στο απυρόβλητο παραμένουν το κεφάλαιο και η πολιτική του εξουσία. Στην πραγματικότητα, επιχειρεί να συσκοτίσει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και να αποκρύψει τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού, αναπαράγοντας το επικίνδυνο ιδεολόγημα περί (γερμανικής) κατοχής και εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας.
«Η ελληνική τραγωδία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα οικονομίας. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα και κάθε μέρα μετατρέπεται σε πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας», είπε, για να συμπληρώσει ότι «η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή εφάμιλλη της μικρασιατικής, είναι αντιμέτωπη με μια εθνική ταπείνωση ισάξια της κυπριακής τραγωδίας».Δεν έκρυψε ότι στόχος του κόμματός του είναι να συμμετέχει σε μια«αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους», αφήνοντας σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του σε κυβερνητικές συνεργασίες. Δίνοντας το στίγμα του κόμματός του μίλησε για«διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ακύρωση του παράνομου μνημονίου και η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας Ελλάδας».
2) «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» ονομάζεται ο πολιτικός φορέας, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι σχεδόν αναμάρτητοι !!! πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.
Η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης παρουσίασαν χθες το μεσημέρι, σε  συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου, την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Μαζί τους συντάσσονται άλλοι πέντε διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, οι Λάμπρος Μίχας, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασσάρας και Κυριακή Τεκτονίδου.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η ίδρυση της Κοινωνικής Συμφωνίας «φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα», ενώ επισημαίνεται πως το νέο κόμμα «δεσμεύεται να υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».
Γίνεται επίκληση στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού, ενώ επισημαίνεται ότι «οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή».
Δανείζεται τον όρο «δημοκρατική παράταξη», λέγοντας ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι «η πολιτική είναι υπεράνω της οικονομίας και το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των οικονομικών ελίτ».