Σελίδες

Από την Τεχνητή Ευημερία στην Τεχνητή Κρίση.

Γράφει ο :Γιώργος Ν. Ουρσουζίδης   
    Το στημένο παιγνίδι νομής της εξουσίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - επί σειρά ετών – ήταν και παραμένει η βασική αιτία στην καταστροφική πορεία του τόπου, ανέδειξε ανθρώπους στην άσκηση καθηκόντων και υπηρέτησης των κοινών, που καμία σχέση δεν είχαν με την έννοια «προσφορά», μοιραίο ήταν να επέλθει η καταστροφή της χώρας,  χρεωκοπημένοι δήμοι και καταργημένες  κοινωνικές δομές.
      Στα πλαίσια άσκησης της κεντρικής, αλλά και τοπικής εξουσίας, η ιδιωτική πρωτοβουλία αντιμετωπίζεται το ίδιο εχθρικά. Οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, απ΄ τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, βρίσκονται κυριολεκτικά στο απόσπασμα, ενώ τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στην πρωτοφανή οικονομική πραγματικότητα, οι κυβερνώντες θυμήθηκαν ξαφνικά  την περίφημη «δημοσιονομική πειθαρχία», ανακάλυψαν την «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία, επιβάλλουν νέα χαράτσια και κάθε λογής παράλογους φόρους επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Στην ίδια λογική και οι δήμοι, αφού επί σειρά ετών ανέχθηκαν την εισφοροδιαφυγή – «κάνοντας πολιτική» - σήμερα αναζητούν σωρευμένα χρέη δεκαετιών από πολίτες στα πρόθυρα της αυτοκτονίας !
        Ενώ η εξασφάλιση των μέσων επιβίωσης έχει γίνει «άθλος» στην Ελλάδα  , ενώ είναι ζητούμενο η εξασφάλιση ηλεκτρικού οικιακής κατανάλωσης, ενώ η θέρμανση έγινε πλέον πολυτέλεια, ενώ η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αυτοί μιλούν για πλεονάσματα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μελετά την συνεργασία με τους δήμους, ώστε να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες, αφού όμως πρώτα εκτέλεσε νέους ανθρώπους και δημιούργησε την «γενιά των μαγκαλιών».
          Στην αυγή του 2014 η κυβέρνηση, στα πλαίσια των μνημονικών της υποχρεώσεων, δεσμεύτηκε στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αυτό αφορά σε πρώτη φάση 180.000 περιπτώσεις, επί συνόλου 320.000 κόκκινων δανείων! Και ενώ είναι ολοφάνερο, ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, οφείλεται στην βίαιη ανατροπή των δεδομένων στην Ελλάδα - με απόλυτη ευθύνη της Τρόικα - στην απώλεια εισοδημάτων και στην πρωτόγνωρη ανεργία, ούτε λόγος για κούρεμα των δανείων, τουλάχιστον στο βαθμό απώλειας των εσόδων ή έστω, στην αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το 2016 – έτος αναστάσιμο – εξόδου από την κρίση, όπως διατείνεται η δικομματική κυβέρνηση! Όλα τα παραπάνω αποτελούν  ωμή πραγματικότητα, την οποία βιώνει ο Έλληνας πολίτης και αναζητά διέξοδο, αναζητά στήριξη από συλλογικότητες που τελευταία εμφανίστηκαν και στην πόλη μας, η τοπική αυτοδιοίκηση παντελώς απούσα. Το βέβαιο είναι πως οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να ωφελήσουν ούτε τις τράπεζες, παρά μόνον θα αποξενώσουν τους Έλληνες πολίτες από κάτι που παραδοσιακά τους πρόσφερε καταφύγιο, ανεξαρτησία και ασφάλεια - το σπίτι τους. Το αίσθημα της ανασφάλειας και του πανικού, αποτελεί  προϋπόθεση στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (N.W.O.), όπως αυτή πιστά υπηρετείται από τα γνωστά ντόπια οικονομικά κατεστημένα !
        Ο νομός Ημαθίας βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν την εμπειρία των «καλών προθέσεων» των εκπροσώπων των μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων του τόπου, στην περίπτωση της ΜΕΑ- ΧΥΤΥ, που ούτε λίγο - ούτε πολύ, 7.000.000 € ανά έτος και επί 25 συναπτά έτη θα καταβάλαμε στους ντόπιους συνεργάτες των ξένων «επενδυτών», χώρια που θα ήμασταν υπόχρεοι σε αποζημίωση,  σε περίπτωση λύσης της σύμβασης, ακόμη με δική τους υπαιτιότητα! Θυμίζω, ότι όσοι αντισταθήκανε χαρακτηρίσθηκαν ως γραφικοί και «εχθροί του λαού», σήμερα όμως όλοι καλά γνωρίζουν, ότι χαμένος είναι μόνον εκείνος ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ!
        Στην έννοια της συλλογικής ευθύνης, του «μαζί τα φάγαμε», όλα τα παραπάνω ήρθαν μοιραία στην ζωή μας επειδή φταίει το «κακό το ριζικό μας», ή ίσως επειδή παρεξηγήθηκε η λαϊκή εντολή  από τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο και λειτούργησαν στην λογική, ε αφού «μαζί τα φάγαμε», ας φάμε κάτι παραπάνω εμείς που είμαστε στα «πράγματα» τώρα! Μην χαθεί η ευκαιρία!
         Ίσως δεν αξίζει κανείς να αναφερθεί στις διάφορες λίστες που κατά καιρούς «διαρρέουν» και προβάλλονται από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., προκειμένου να καθησυχάσουν τους πολίτες περνώντας το μήνυμα, ότι δεν πληρώνουν μόνο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και οι πλούσιοι, ότι θα εισρεύσει άφθονο χρήμα στα κρατικά ταμεία και επιτέλους  θα γλυτώσει από τα βάσανά ο λαός! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίστα της κυρίας Laggard, η πλέον αξιόπιστη λίστα, από τα πλέον αξιόπιστα χέρια, τριάμισι χρόνια βολοδέρνει από υπουργό σε υπουργό και από κυβέρνηση σε συγκυβέρνηση, αλλά αποτέλεσμα μηδέν! Φυσιολογικό αποτέλεσμα θα έλεγε κανείς, αφού στη λίστα εμφανίζονται ονόματα συζύγων, παλλακίδων, εξαδέλφων,   τέως και νυν υπουργών. Τόσες και τόσες λίστες έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά μόνο για την συγκεκριμένη λίστα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του κ. Βαξεβάνη, που τόλμησε να δημοσιεύσει !
       Χάθηκαν λέει τα «ίχνη» των λογαριασμών εν τω μεταξύ, και δεν είναι εύκολο να εισπραχθούν τα καταλογισθέντα ποσά, για τους έστω λίγους ελέγχους που έγιναν! Αλλά θα αναρωτιόνταν κανείς, γιατί οι «δανειστές» δεν όρισαν έναν επίτροπο τύπου Reichenbach, ώστε να γίνουν οι έλεγχοι άμεσα και αποτελεσματικά, έτσι και αυτοί θα εισέπρατταν την τοκογλυφία τους, και ο Ελληνικός λαός θα γλύτωνε μια ώρα νωρίτερα απ΄ τους τοκογλύφους!
Για ποιο λόγο ένας τοκογλύφος ενώ βρίσκεται στην πηγή, δεν ξεδιψά; Μήπως αυτά τα χρήματα δεν τον ενδιαφέρουν επειδή αποτελούν προϊόν μιζών και δολιοφθοράς σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, που όχι μόνο καλά γνωρίζουν σε ποιους ανήκουν, αλλά ακόμη καλύτερα γνωρίζουν την προέλευσή τους, όλες οι μίζες της τελευταίας 30ετίας βρίσκονται στα βιβλιάρια των δικών τους ανθρώπων! Εδώ είναι που λέει σοφά ο λαός: «Κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Προφανώς και δεν πρόκειται να αναζητηθούν χρήματα από τους κάθε λογής «Χριστοφοράκους», Πρώτον γιατί οι συνεργάτες των τοκογλύφων «επενδυτών» τυγχάνουν απολύτου προστασίας,  και Δεύτερον αν ορθοποδήσει η Ελλάδα, πως θα βάλουν στο χέρι  τον φυσικό πλούτο της χώρας τζάμπα;
Στόχος τους ήταν και παραμένει, η διαιώνιση του χρέους, η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, ώστε να σηκώσουν ότι πολύτιμο έχει η πατρίδα μας,  από τον ορυκτό πλούτο μέχρι τον Μ. Αλέξανδρο!
      Μπορεί κανείς να φαντασθεί τον κ. Ackerman, επικεφαλής της Deutsche Bank, το γεράκι της Γερμανίας σε ρόλο  «καλού Σαμαρείτη»  ή  τον  κ. Wolfgang Schäuble να μοιράζει χρήμα στους φτωχούς  του Νότου σε βάρος του Γερμανού φορολογούμενου! Τρελαθήκαμε εντελώς! Οι άνθρωποι βαδίζουν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και  λογοδοτούν πρώτα στα αφεντικά τους και έπειτα στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, τα κέρδη είναι δεδομένα και τους ξαναεμπιστεύθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.- Για την έξωθεν καλή μαρτυρία και για εσωτερική κατανάλωση, βεβαίως ανακάλυψαν και την έννοια του «τεμπέλη Έλληνα» που δικαίως υποφέρει ότι του επιβάλουν!
        Δυστυχώς η ιδέα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ειρήνης , της ευημερίας και της συνεργασίας των λαών της, όπως την συνομολόγησαν ο Schuman, o Gasperi και ο  Adenauer το 1950, όταν τα κράτη της Ευρώπης προσπαθούσαν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές τους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος είχε λήξει πέντε χρόνια νωρίτερα, έχει πεθάνει προ πολλού, έγινε  στάχτη και αποκαΐδια στα χέρια των γερακιών που επιβάλουν το «δίκαιο της πυγμής», πάνω απ΄ την αδήριτη ανάγκη για επιβίωση του ανθρώπου!
                   Οι άνθρωποι του μόχθου αναζητούν διέξοδο, αναζητούν μια κυβέρνηση που να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και το διαθέσιμο πλούτο της χώρας με σεβασμό, με τον ίδιο τρόπο που οι ίδιοι διαχειρίζονται την προσωπική περιουσία τους, αντί αυτού αντιμετωπίζουν ένα κράτος εχθρικό και εισπρακτικούς μηχανισμούς που καταστρέφουν την μικρή και μεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα, που κάτω απ΄ τις παράλογες απαιτήσεις των «δανειστών» βουλιάζουν στο τέλμα της οικονομικής ύφεσης και των κατασχέσεων. Αυτό πρέπει να ανατραπεί !


Βέροια 9/12/2013