ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ : Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός ΑΧΡΗΣΤΟΥ "διαλόγου"

Εκπρόσωποι από 37 μπλόκα επιβεβαίωσαν το πλαίσιο πάλης και κατέληξαν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, με ορόσημο την απεργία στις 4 Φλεβάρη
Κλιμάκωση της πάλης βήμα το βήμα, για μεγαλύτερη αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση και πανελλαδικός συντονισμός της δράσης των μπλόκων αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που συγκάλεσε, χτες, στη Νίκαια της Λάρισας, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από 37 μπλόκα απ' όλη τη χώρα, οι οποίοι, στη συζήτηση που έγινε, τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ του πλαισίου αιτημάτων, όπως έχει καθοριστεί στις μαζικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μετέφεραν ταυτόχρονα τη θέληση και την απόφαση των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο  Β. Μπούτας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, αναφέρθηκε εν συντομία στο πλαίσιο των αιτημάτων, τονίζοντας ότι  «θέλουν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας, να εφαρμόσουν το "διαίρει και βασίλευε". Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Στην επίθεση λάσπης που δεχόμαστε θα απαντήσουμε ψύχραιμα, με τα πολλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα που έχουμε κι ενδυναμώνοντας τον αγώνα μας. Ετσι θα απαντήσουμε και στην "επίθεση φιλίας", στα "ελάτε να κουβεντιάσουμε" και στις "μαλαγανιές" ότι τάχα θέλουν και θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά μας».
Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη αναφέρεται:
«Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Ολους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του Ασφαλιστικού, του Φορολογικού κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει μπλόκα σ' όλη τη χώρα. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευθούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.
Βγήκαμε στους δρόμους ν' αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της ΕΕ. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε "διάλογο". Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός "διαλόγου" που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το Ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης, στη βάση του πλαισίου αιτημάτων 
μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τιςσύγχρονες ανάγκες μας. Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση, όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο, για περισσότερες ώρες, δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κ.ά. Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, π.χ. στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε τράπεζες, δικαστήρια για τις διώξεις κ.ά.
Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύονται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.
Επόμενος βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσοι στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο. Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ' αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.
Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εμποροϋπαλλήλων ενάντια στους ληστές του μόχθου, απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας».
Σύσκεψη στη Σίνδο
Στη Σίνδο της Θεσσαλονίκηςσυγκεντρώθηκαν χτες εκπρόσωποι από διάφορα μπλόκα, μεταξύ αυτών και απο το μπλόκο των Τεμπών. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι εκπρόσωποί του αποχώρησαν, επικαλούμενοι διαφωνίες επί της διαδικασίας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν μετά, αποφασίστηκε επέκταση του χρόνου που κλείνουν οι δρόμοι στα μπλόκα, κινητοποίηση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica, και άρνηση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αν πρώτα δεν αποσύρει η κυβέρνηση τις προτάσεις για Ασφαλιστικό - Φορολογικό.