Σελίδες

Αγωνιστική κινητοποίηση, για αύριο Δευτέρα 25/9 , αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δ. Ε. νομού Θεσσαλονίκης.

Αγωνιστική κινητοποίηση, απάντηση στη νέα τρίμηνη απληρωσιά των συμβασιούχων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25/9 ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», όπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με παρουσία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Θυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι μια σειράς δήμων της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη, καθώς επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν την πληρωμή τους.
«Υποδείξεις» και απειλές από τον δήμαρχο Λάρισας για τις κινητοποιήσεις
Απλήρωτοι παραμένουν για 2,5 μήνες και οι 230 συμβασιούχοι του δήμου Λάρισας, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης όχι μόνο δεν συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, αλλά προχωρά σε σύγκρουση με το σωματείο των εργαζομένων, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον του, επειδή... χωρίς να τον ρωτήσει (!) αποφάσισε την οργάνωση κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, το Γραφείο Τύπου του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στον πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου, κατηγορώντας τους, ανάμεσα στα άλλα, ότι πριν την κήρυξη της κινητοποίησης δεν ενημέρωσαν τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ότι η απόφασή τους δεν εντάσσεται σε κάποια κινητοποίηση που προκηρύχθηκε από τα πανελλαδικά όργανα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ επιχειρεί παρέμβαση και στις μορφές πάλης που επέλεξε το Σωματείο. Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, μάλιστα, καταλήγει με την απειλητική επισήμανση ότι «η υλοποίηση της απόφασης οδηγεί την κατάσταση σε ανοιχτή αντιπαράθεση και σύγκρουση».
Την οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Λαρισαίων έδωσε ο Ζήσης Γκαραλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, τονίζοντας: «Να επισημάνουμε στον κ. δήμαρχο ότι για το πώς και ποιες μορφές αγώνα θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, τη διάρκεια που θα έχουν, συγγνώμη αλλά δεν θα παίρνουμε την άδειά του. Γνώμονας πάντα για τις αποφάσεις μας θα είναι το δίκαιο των εργαζομένων. Μην επικαλείστε την πόλη και το λαό της για να ενεργοποιήσετε τον "κοινωνικό αυτοματισμό". Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, πάμπολλες φορές, με όλους τους δημάρχους και με όλες τις κυβερνήσεις, απέδειξαν τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στο λαό και την πόλη περισσότερο από κάθε δήμαρχο. Το αποδεικνύουν και τώρα, που για δυο και πλέον μήνες δουλεύουν μέσα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σκληρές συνθήκες, χωρίς να πληρώνονται».

Απαντώντας εξάλλου στις απειλητικές επισημάνσεις της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζει ότι «και στο πρόσφατο παρελθόν και παλιότερα υπήρχαν τέτοιες και μάλιστα πιο έντονες από κυβέρνηση, μηχανισμούς και δημάρχους, μόνο που οι εργαζόμενοι, μπροστά στο δίκιο του αγώνα, την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους, τις πέταξαν στη χωματερή και βγήκαν νικητές».