Σελίδες

Κατήγγειλαν την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για παράδοση των υπηρεσιών καθαριότητας στους εργολάβους

Μαχητική κινητοποίηση μέσα και έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι απλήρωτοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι μπήκαν συγκροτημένα στο χώρο της διημερίδας και με τα συνθήματά τους ανέδειξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κατήγγειλαν την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για παράδοση των υπηρεσιών καθαριότητας στους εργολάβους.
Θυμίζουμε ότι οι περίπου 1.500 συμβασιούχοι των δήμων της Θεσσαλονίκης είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη και οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τις πληρωμές τους, επικαλούμενοι ότι δεν έχουν λάβει τις βεβαιώσεις του ΑΣΕΠ.
Στη δε περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν σταλεί και τα εντάλματα πληρωμής και οι βεβαιώσεις του ΑΣΕΠ, όμως εδώ και μια βδομάδα η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει την πληρωμή για τους 777 συμβασιούχους.
Οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα εισιτήρια για να πάνε στη δουλειά, αδυνατούν να καλύψουν τα αναγκαία έξοδα για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Από το βήμα της εκδήλωσης, η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, απαίτησε να σταματήσει το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των συμβασιούχων και να πληρωθούν εδώ και τώρα. Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και με τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Μένουμε αμετακίνητοι στο βασικό μας αίτημα», τόνισε, «σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».
Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Λ. Κυρίζογλου, και την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Α. Θεοτοκάτου, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο ζήτημα των πληρωμών.
Αμέσως μετά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κλεοπάτρα Χοροζίδου, κάλεσε τους συμβασιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει έγκριση για την πληρωμή τους.