Σελίδες

Το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας της «μαύρης» συγκυβέρνησης και των προκατόχων της.


 Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας επιχειρεί να συντονίσει ενέργειες για να αποφευχθεί η μεθοδευμένη , υποβάθμιση-κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
 Πριν τρία χρόνια (όταν στο ορίζοντα δεν υπήρχε κανένα σύννεφο ΔΝΤ και ΤΡΟΙΚΑΣ, ούτε και μη εκλεγμένη «μαύρη» συγκυβέρνηση) ο ίδιος σύλλογος  είχε αναλάβει ξανά πρωτοβουλία για να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της ΔΕΗ  Αλεξανδρείας.
Η επιχειρούμενη από τη ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κατάργηση τμημάτων του υποκαταστήματος της,  ζήτημα που φυσικά δεν απασχολούσε μόνο τους εμπόρους μιας πόλης, αλλά και όλους τους δημότες όχι μόνο του δικού μας Δήμου, αλλά και των 4 Δήμων της περιοχής που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της ΔΕΗ ,δεν υποστηρίχτηκε τότε, ούτε καν από τους   Δήμαρχους των 4 Δήμων, που γνώριζαν από μήνες τις προθέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ.
  Από τότε είχαμε καταγγείλει ότι η  επιχειρούμενη  υποβάθμιση που παρατηρείται σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων στην περιοχή μας είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών, δεδομένου ότι στη διοίκηση της ΔΕΗ (και όχι μόνο) βρίσκονταν πάντα διορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
 Την τύχη της ΔΕΗ, ακολούθησαν ο ΟΣΕ και ο ΟΤΕ, τώρα το ΙΚΑ και αύριο θα ακολουθήσουν η ΔΟΥ , ο ΟΑΕΔ ,κτλ.
  Η απάντηση που δίνεται στις διαμαρτυρίες των πολιτών, για την  υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, έχουν ένα κοινό τόπο :
   Αιτιολογούν τις αποφάσεις της όποιας Κυβέρνησης με βάση τη λογική της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού.
  Είναι αλήθεια ότι ως προς τα σημεία αυτά όλες οι  Κυβερνήσεις ήταν απόλυτα ειλικρινείς προς την ιδεολογία τους και η συνέχεια των πράξεών τους απέδειξε και την συνέπειά τους, όσον αφορά την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση τέτοιων ζητημάτων.
   Δυστυχώς ο μοναδικός γνώμονας των κυβερνήσεων είναι τα οικονομικά μεγέθη (και το κέρδος) των επιχειρήσεων.
   Η κοινωνική ευαισθησία και το καλό του συνόλου θυσιάζεται για μια ακόμη φορά στο βωμό του κέρδους.
 Η ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση και οι χαμένες εργατοώρες των πολιτών που θα διανύουν αποστάσεις της τάξης των  80 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν, στη Βέροια, δεν υπολογίζονται.
     Η αναστάτωση των εργαζομένων στα ήδη λειτουργούντα υποκαταστήματα με ό,τι  αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση αφήνει εντελώς αδιάφορες τις κυβερνήσεις.
   Όμως η διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονταν εδώ και πολλές 10ετίες στην ύπαιθρο του Νομού όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, αλλά αντίθετα οδηγεί στο μαρασμό και τον αφανισμό της , με δεδομένη και τη καπιταλιστική οικονομική κρίση που πλήττει πρώτα και κυρίως την Ελληνική περιφέρεια.
  Χρήστος Αλευράς
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού
«Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας»