Σελίδες

Μακελειό στο Παρίσι!

Στους 129 ανήλθε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τιςσυντονισμένες πολύνεκρες επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν χθες βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα. Περίπου 99 είναι οι τραυματίες βρίσκονται σε «κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης», ενώ στους 352 φτάνει ο συνολικός αριθμός όσων έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις νοσοκομειακές αρχές.
Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, ένας Πορτογάλος, δύο Τυνήσιες και ένας Ισπανός βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.
Σύμφωνα με το χρονικό που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών οι επτά επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 23 λεπτά.
Για πράξη πολέμου έκανε λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος, ενώ με μήνυμα του το «Ισλαμικό Κράτος», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά) 
Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις επιθέσεις θα επιτρέψει να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ακόμη «συνεργοί» των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για «δολοφονίες που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση» και «σύσταση και συμμορία», διευκρίνισε ο εισαγγελέας, o οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας.
Στο μεταξύ, επτά από τους δράστες σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίοι πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποιήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο. Σε νεότερη ενημέρωση, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε τη σορό ενός νεαρού Γάλλου, γνωστού στις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να ήταν ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν.
Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στο «Μπατακλάν», εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν από την στιγμή της επίθεσης στο θέατρο. (Δείτε εδώ βίντεο που δείχνει ανθρώπους να βγαίνουν από το θέατρο από μια έξοδο κινδύνου). Δύο βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στη λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο «Μπατακλάν», στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Αναδημοσίευση απο τον 902